За риба на Панчарево (платеното) 2010-08-07

Публикувано / posted 2010-08-08 в категория / in category: За риба
  

Панчарево платеното мостВчера се занесохме на Панчарево на платеното. Първоначалната идея беше да отидем на Огняново, но прогнозата за времето беше лоша -- да завали в ранния следобед и решихме да не се разкарваме дотам при положение, че има риска да ни изплющи. Между другото, тази година ми прави впечатление, че прекалено много дъжд се изсипва, особено през уикендите и ни прецаква доста редовно риболова.

Както и да е, хубавото на Панчарево е, че  е близко. Настанихме се на далечния край на мостчето, хвърлихме въдиците в северната от мостчето част и зачакахме. Бяхме трима човека -- аз, Пацо и Христо. Пацо метна на царевица, Христо в началото май и той на царевица (после смени на торен), аз сложих класическия бял червей. Откровено казано, аз и Пацо не бяхме подготвени за подобен риболов -- бяхме с мачовите такъми, а не такива за тучове. Осъзнах грешката ни чак, когато Христо извади сом, около 600-700 грама, който му сгъна въдицата на две докато го вадеше. Малко по късно на мен ми захапа нещо много голямо (за моите разбирания) с което се борих около половин минута преди да ми скъса -- за мой лош късмет се оказа, че точно при това замятане съм оплел вклакното около макарата и съответно аванса не можеше да сработи и в един момент се чу едно "пиууу" и линията ми замина заедно с любимата ми плувка 4+3. Това хвърляне бях сложил царевица, обаче след злощастния резултат се  върнах на белия червей и чакането на каракудки.

По-късно Христо и Пацо извадиха по един шаран към 1,5 -- 2 кг. В крайна сметка финиширахме с 3,3 кг шаран, 3,4 кг сом и 5-6 каракуди (които хванах аз).

Шаранът на Христо

Шаранът на Христо

Сом, закачен за мустака

От зор да ловим до последно, пропуснахме момента да си тръгнем и запра един чудовищен дъжд (това става към 17). По пътя наобратно и градушка заваля.


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image