Nexus 7 дойде най-накрая и в България

Публикувано / posted 2012-10-06 в категория / in category: Android
  

Ако сте се изкушавали да си купите таблет, но не сте били сигурни кой да изберете вече имате решение. От няколко дни Nexus 7 може да се купи и в БГ (на нормална цена (499 лева)). Като човек, който се занимава с програмиране за Андроид от две години, а също и защото не малко таблети минаха през ръцете (макар и за кратко) ви съветвам да изберете него, защото:

 • най-удобен е за четене -- съчетанието от лекота (само 350 грама), хубав екран 7″ и издържливостта на батерията го правят идеален за четене на книги и непретенциозно броузване;
 • най-добро съотношение цена/качество и цена/производителност. По бърз таблет не съм виждал на живо. Изключително пъргав и responsive;
 • тъй като е от Google (поне маркетингово) получава винаги първи най-новите версии на Андроид;
 • пълен набор от "екстри" GPS, компас, жироскоп, NFC и т.н. Май не се сещам за таблет под 1000 лева , който да предлага същите неща (в интерес на истината няма 3G, но това за 80-90% от потребителите не е никак важно).

Най-добрата цена, която успях да открия е в tablet.bg. Съветвам ви да си го купите в комплект с калъф, защото иначе ще трябва доста да го пазите (това не специфично само за този таблет, а за всички. Без калъф просто постоянно трябва да внимавате къде ги оставяте , дали няма да се хлъзне или издраска и т.н.). По принцип е добре да изберете калъф, който може да служи и за стойка, но поне за момента не намирам такива в БГ.

Не че искам да ви убивам ентусиазма, но държа да ви предупредя: поне според мен всичките тия таблети (не само андроидските, но и iPad) са малко безсмислена история. Моят го използвам почти единствено покрай програмирането ми за Андроид и нерядко се случва със седмици да си стои бюрото ми включен към компютъра, без да го ползвам за нещо друго. Отделно от работата единственото смислено приложение, което съм открил е, че е перфектен за четене на книги, но напоследък нямам време за това.

 


5 Responses to “Nexus 7 дойде най-накрая и в България”

 1. Мен ме спира липсата на 3G модула основно, за мен това е най-ценното на таблет, и по-фрапантното е, че прочетох, че нямало USB портове -- това вярно ли е?

 2. Огнян says:

  Да, липсата на 3G е донякъде неприятна, но поне за мен това не е проблем -- не разнасям таблета извън къщи, а ако случайно това се случи -- шервам през телефона към таблета.
  За USB: има си микро USB с Host mode (но само за kbd или mouse, за flash-ка или extHDD трябва да е рутнат).

 3. Добре, в tablet.bg има някакви планове на Vivacom, ако няма USB, то тогава за какво са тези планове с мобилен нет? Няма 3G, няма място за сим, няма нормално USB за модем…?

 4. Огнян says:

  Вероятно това за Vivacom e Default оферта, която излиза със всички таблети…

 5. http://tablet.bg/ -- дори е на първи слайд в хедъра :)

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image