Изборите и най-малкото зло. Гласувайте!

Публикувано / posted 2009-07-04 в категория / in category: Други
  

"Боят настнана, тупкат сърца ни"

Дойде "време разделно", когато българския народ ще се раздели по партиен принцип.

С задоволство наблюдавам, че в последните дни се предвижда по-голяма активност в гласуването. Според някои социологически агенции може да достигне 60+%, което не се е случвало скоро. Още по-доволен съм, че и аз имам незначителен принос за това -- бая убеждаване падна на хора, които по принцип нямаха намерение да гласуват. В крайна сметка осигурих поне 3 допълнителни гласоподавателя -- малко е, но все е нещо.

Другият проблем с който се борех е да реша за кого да гласувам. Използвах проста логика базирана на следните правила / аксиоми:

  • всички български политици са маскари;
  • на България е необходимо стабилно парламентарно мнозинство и стабилно правителство.

Логичният избор за мен е ГЕРБ -- имат шанс за пълно мнозинство и съответно единствено те удовлетворяват условие 2. Не ги харесвам, както и всички останали партии, но за мен са най-малкото зло. На другата крайност са ДПС -- най-голямото зло. Много ми се иска да останат поне за един мандат извън власта.

Искам да помоля всички, които все още смятат да не гласуват: Моля ви, отделете 15 минути в неделя и отидете да гласувате. Няма значение за коя партия, стига да не е ДПС. Проявете малко уважение към себе си и собственото ви мнение и значимост и направете своя избор. Гласувайте!


Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image