Взех си разкошен нов стол за пред компютъра

Публикувано / posted 2008-07-07 в категория / in category: Други
  

rotation-of-img_0510.jpgОтдавна се канех да си взема нов стол, че стария нещо започна да ми е неудобен след по-дълго стоене (10+ часа). Беше един Sedia Omega-B, който за времето си беше много добра покупка. Основният проблем с него е, че не подпира добре основата на гърба и след продължителна работа човек има нужда да полегне на легло за час-час и половина, за да се "ресетне". Друг недостатък, който наскоро открих е, че като си кача краката нависоко (на леглото до мен) и се свлека на стола не мога да си облегна главата назад, защото облегалката е много ниска. За последното обвинявам, най-вече себе си, защото не съм мислил на времето като съм го купувал.

Когато реших, че ще вземам нов стол, две от основните изисквания бяха, да няма гореописаните недостатъци. Единственото възможно решение бяха така наречените "мениджърски" столове (кой гений на маркетинга е измислил това наименование (а и "операторски" също)).

Всъщност бях забравил, че щекупувам нов стол, но вчера ходихме с един приятел до Метро и той купи един за зет си, та се присетих и аз. На връщане минахме през AIKO и там изпробвах 4-5 алтернативи. Този, който се вижда на снимката се оказа най-удобен от тези с приемлива цена (имаше един друг -- разкошен, супер удобен, синя кожа, но струваше 750 лева…).

Столът, който взех ми излезе 259 кинта (намален от 300 (уж)) . Естествена кожа, обичайните настройки за височина и натягане на пружината за люлеенето назад. Материята е много приятна -- не е от лъскавите кожи, които запарват зверски (особено ако си с къси панталони и има директен контакт кожа-кожа).

Първите тестове в домашни усложия показват, че изглежда намерих решение на проблемите -- еднакво удобен е и когато стоиш "като човек", и когато си се свлякъл като плужек (много важно качество за един стол, особено тачено от програмистите ;-)).


3 Responses to “Взех си разкошен нов стол за пред компютъра”

  1. Tommy says:

    Хах, да много е важен стола, аз например на моя стол в работата немога да застана в удобна за спане поза, или облегалката е много ниска и немога да си облегна главата, или ако пък се свлека достатъчно ниско, задника ми излиза от стола. Ако пък случайно намери? баланса, спането не е особено приятно, защото си в напрежение и всеки момент може да се изниже? и да се окаже? на земята, ебаси мизерията.

  2. kennyG says:

    Mnogo mi haresa stola i cenata e dobra jalko che v ruse nqmame AIKO … stola i monitora sa nai vajnoto neshto ako rabotish na komputur 18+ chasa, aide chestito i sus zdrave da si go polzvash ;)

  3. И аз имам подобен, черен, естествена кожа, подлакътници и другите глезотии. Вярно е хубаво като имаш нещо хубаво ;)

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image