Отново за риба на язовир Долна диканя

Публикувано / posted 2009-08-30 в категория / in category: За риба
  

Този път се бяхме подготвили по-добре и ето го резултата:

riba_dolna_dikanya-2

Основната разлика беше, че този път се оборудвахме с подвижни плувки и можехме да достигнем "целевата" дълбочина лесно. Отделно се бяхме заредили със захранка. За съжаление моят опит да ловя уклей не беше много успешен -- довлякоха се едно стадо слънчевки и ми скъсаха нервите. Поне 10 -- 15 такива улових. Копеленцата гълтат толкова дълбоко, че едвам си вадех кукичката дори със специалните клещи.

Хванах и три малки кустура, като последния беше и той напсуван за дълбокото гълтане, защото докато вадех кукичката явно нараних влакното и при следващото кълване, когато закачих нещо голямо, куката се откъсна… Другите агенти имаха по-добър улов -- хванаха по един голям кефал и куп други среден и малък размер.

Както се полага при ходене на риба в слънчев летен ден -- изгорях прилично на часовник и очила. Следващия път ще си взема шапка с триметрова периферия :-).

Единственото неприятно този път беше, че привечер излезе много силен вятър и се наложи да си тръгнем рано-рано към 18 часа и съответно пропуснахме най-доброто време за риболов (а така се точехме).

[Редакция 2009-09-30]

Оттогава ходихме още три пъти и резултата ставаше все по-лош и по-лош като последния път за целия ден от 8:00 до 19:00 не клъвна абсолютно нито веднъж…


4 Responses to “Отново за риба на язовир Долна диканя”

 1. Mirko says:

  Колега,

  Как е на тоя язовир? Всмисъл приятно ли е или има като на повечето язовири около София много шумотевица?

  Приличен улов! На какво ги хванахте тези риби?

  Поздрави!

 2. Огнян says:

  Ами има си хора, особено на северната страна. На южната нямаше толкова, но там е доста каменист брега, а и трудно се стига с нормална кола. За шумотевицата -- има 2-3 джета, които пърпореха близо до северната страна.
  Честно казано, не мога да го сравня с други язовири, защото на други от 10 години не съм ходил. Кажи някой в радиус 50 километра от София, който да става за риболов.

  Всичко го хванахме на бял червей.

 3. Mirko says:

  И аз така не бях ходил от 10-ина години на риболов, но през отпуската отново ходих на един язовив до Елена.

  Иначе миналата събота бях на яз. Огняново (36-37 км от София). Хванах 10-ина шаранчета, 3-4 малки костура, 1 кефал, 3-4 дето не ги знам как се казват и мнооого часовници. После ги върнах обратно естествено, щото бяха по 100-200 гр. Според мен има риба (големи шарани) на този язовир, но трябва да и разбираш. Аз пробвах на обичайната стръв: бели и торни червеи, варено жито, сладка царевица от консерва, комбинация от царевица и бял червей и вкрайна сметка всичките риби ги хванах на бели червеи.

  Колкото до язовира, хубаво място, но и там имаше джетове, моторници за водни ски и вдигаха шум и вълни почти постоянно.

  Днес правих пак проучване и тази събота мисля да отида на яз. Лобуш.

 4. Огнян says:

  Драсни два редя, моля те, като се върнеш от Лобуш за впечатленията ти.

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image