Цените на имотите към 02 март 2009

Публикувано / posted 2009-03-02 в категория / in category: Други
  

Този пост представя статистики събрани от imoti.net за цените на апартаменти в различни квартали на София + някои курорти. Явява се продължение на поредицата, на която последния беше “Цените на имотите към 03.02.2009“. За разлика от друг път, този път статистиката е за периода след 2008-09-01, а не от самото начало, откогато са събирани данните. Промяната е направена, защото графиките станаха прекалено "нагъчкани" и не изразяват добре настоящите тенденции в цените (а това всъщност е идеята). За статистика преди 2008-09-01, моля, вижте по-стари постинги.

Параметри на търсенето:

 

  • 3 стаен апартамент
  • ЕПК / Тухла
  • по-малко от 200 кв/м

По Y -- цени в евро

По X -- време (дата)

Важна забележка: Малките изображения, които виждате по-долу представляват отрязък от лявата част на графиките, т.е. тенденциите от последните месеци не се виждат. За да видите цялата графика -- кликнете на малкото изображение, за да видите графиките в пълен размер.

 

 

Люлин (~998 оферти)

 

Овча купел (~999 оферти)

 

Витоша (~997 оферти)

 

Лагера (~337 оферти)

 

Изток (~16 оферти)

 

 

За курорти

Параметри на търсенето:

  • двустаен
Слънчев бряг (~51 оферти)
Банско (~309 оферти)
Няколко коментара:
  • много е странно, но броят на офертите за непрестижните квартали като Люлин, ОК и Витоша е останал непроменен (за витоша +1) със седмици, т.е. изглежда там пазара е замрял тотално.
  • на някои от графиките (ОК, Изток) ясно се вижда как се тестват нови, по-ниски нива на цена "продавава". Да видим колко време ще отнеме да се срещнат "продава" и "купува".

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image