Неуспешен експеримент със сео догма

Публикувано / posted 2009-03-09 в категория / in category: Други
  

Около нова година направих нов сайт за една фирма, която се занимава с производство и търговия с промишлена арматура. За целта използвах моя TangraCMS, който е оптимизиран за по-добро представяне в Google (разбирай по-добри SERP). Домейнът е стар (12-2004), преди си имаше статичен сайт там и както и се очакваше, новият сайт се изстреля директно на първа страница за повечето ключови думи и фрази.

В началото title-тата на страниците бяха от сорта на "Кесар ЕООД -- шибъри стоманени" -- бях ги оставил така по инерция от стария сайт. В един момент се усетих, че е по-добре (изхождайки от сео догмата, че заглавието трябва да започва с ключовите думи и да е кратко) да е само "Шибъри стоманени". Промених нещата, след примерно една-две седмици всичко беше индексирано наново и какво беше учудването ми, когато от позиции 1-5 (page 1), повечето страници паднаха до 5-10 (без да е променяно нищо друго). Засега не мога да намеря обяснение на това и съм намислил да експериментирам с друг сайт, на друга тематика, който е с новичък домейн и се предполага, че ще мога да тествам в по-чист вид.

Относто сайта за промишлената арматура реших да си направя нов експеримент, за да тествам друга догма -- тази, според която, е добре да има 200 -- 300 думи на страницата в текст. Наслагах малко обща информация на страниците за стоманени шибъри, а също така и на някои други, които съдържат номенклатурите със по-важните продукти като вентили и клапи. Много ми е интересно след седмица-две както ще е положението.


2 Responses to “Неуспешен експеримент със сео догма”

  1. Нямам понятие от СЕО, ама като слагаш тука линкове към тоя сайт, а блогът ти е доста посещаван, няма ли да развалиш експеримента?

  2. Огнян says:

    Напълно основателна забележка. Този постинг, откровено казано, всъщност има две предназначения:
    1. евентуално да получа някакъв коментар, който обяснява странния ефект с падането в serp след смяната на <title.
    2. сам по себе си представлява експеримент, доколко линк от нерелевантен сайт, ще помогне за serp на двете страници, които са линкнати.

Leave a Reply

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image